STEUR in kleur, de stijl en de ontwikkeling.
Het hele design traject is opgeknipt in een aantal fases, die ieder een eigen uitgangspunt hebben. Sommige delen hebben een tijdelijk karakter en zijn om de huidige situatie te verbeteren tot aan de uiteindelijke verbouwing, andere zijn om de uiteindelijke bouwvergunning rond te kunnen maken. Daarnaast is een deel van het gebouw ook voorzien van een horeca vergunning waarbij er niet alleen is gekeken naar winstgevendheid als argument, maar ook naar het belang van het uitdragen van. het STEUR - CONCEPT. Het gaat niet alleen om 4 muren maar nog veel meer om de inhoud die natuurlijk voor een groot deel komt van de community, de huurders. Maar zeker ook van de toekomstige evenementen die zullen gaan plaatsvinden in het gebouw.
In de eerste design fase is in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn binnen de bestaande bouw. De focus lag hier op de bestaande ingangen, de traffic areas en de mogelijkheden om de horeca vergunde ruimtes te ontwikkelen tot event-spaces.
In de tweede design fase is er een kleuronderzoek gedaan met een eindvoorstel en is er door Containr Affairs uit Rotterdam een huisstijl ontwikkeld die hier volledig op aansluit..
In de derde fase is alle signage ontworpen volgens de ontwikkelde huisstijl en is dit vervolgens geproduceerd en geïnstalleerd op de locatie.
Wij zitten nu in de vierde fase waarin de event spaces op de begane grond (Lobby & de Garden) klaar worden gemaakt om te kunnen proefdraaien. Dit heeft door de coronamaatregelen enige vertraging opgelopen omdat het niet mogelijk was evenementen te organiseren.